HUMOR SUROBOYOAN 2

Bagian 2- Urip Bebojoan



1- Kaspo thok ! ! !

Sudjak pamitan ambek bojone kate tuku rokok sedhiluk.
Mari tuku rokok, dhadhak Sudjak kepethuk bekas pacare biyen.
Gak keroso enak-enak sir siran dhadhak wis jam rolas bengi.

“Waduh blaen iki, isok mencak-mencak bojoku. Aku njaluk wedhakmu sithik.” jare Sudjak ndhik bekas pacare.

Mari njaluk wedhak, Sudjak pamitan mulih.

“Ndhik endhi ae peno iku Cak, tuku rokok nang Hongkong ta ?” bojone mulai purik.

“Ngene lho dhik, mari tuku rokok aku pethuk cewek ayu terus dijak sirsiran sampek lali mulih” jare Sudjak.

“Cak.. cak.. modelmu ae athik sir siran barang.. sik ndhelok tanganmu!!!” jare bojone Sudjak.

Pas didhelok, tangane Sudjak putih kabeh.

“Kaspo thok . .!!! Mene sampek konangan karambol maneh awas koen yo!!!”

2 -“Rp. 200,000”

Sore-sore jam telu onok tamu teko omahe Cak No.

“Kulo nuwun. Aku Kusen ning. Cacakmu onok ta ?” jare tamune.
“Sik durung mulih.. diluk ngkas paling, pinarak sik Cak..” jare bojone Cak No.

Mari ngono arek loro malih asik ngobrol ambek ngenteni Cak No mulih.
“Sik tah ning, lek tak sawang-sawang sampeyan iku ayu lho athik seksi pisan” Kusen mulai ngerayu.

“Peno jok macem-macem lho, tak kandakno bojoku tebhal sampeyan” jare bojone Cak No.

“Ngene lho ning, aku wis gak tahan maneh. Lek aku oleh sun pipi sampeyan
pisan ae, dhuwik satus ewu iki jupuk’en” jare Kusen ambek ngetokno seket
ewuan loro.

Pikire bojone Cak No, mek disun thok ae, gak kiro konangan, opo maneh jamane krismon lak lumayan ta.

“Yo wis, tapi diluk ae yo”. jare bojone Cak No. Mari ngesun, Kusen ngekekno dhuwike.

“Tapi ning, aku sik gak lego lek gak ngesun karo-karone. Lek oleh ngesun
sithok’e, tak ke’i satus ewu maneh” jare Kusen.

Pikire bojone Cak No, yo gak opo-opo se, paling mek diluk koyok mau. Mari
ngesun, Kusen ngetokno satus ewu maneh.
Bojone Cak No sueneng gak karuan, “Sing iki pisan cak… gae bonus”, jarene.

Mari ngono Kusen terus pamitan alasane kesuwen ngenteni Cak No gak teko-teko soale katene arep onok urusan liyo.
Gak sui, Cak No mulih. “Cak mau onok konco sampeyan teko jenenge Kusen, wonge antik pol..” bojone cerito.

“Oh iyo pancen mbethik arek iku.. Jarene kate nyaur utang rong atus ewu, wis
dibayar ta ?.”

3 -Mulih Gasik

Munawar, Sapari ambek Kelik kerjo ndhik pabrik paralon.
Arek telu iki wis sui koncoan apik, cumak sayang Kelik wonge rodhok ndlahom sitik.

Arek telu iki niteni, ben dino bosse mesti mulih ndhisik’i, jam loro awan
ngono wis amblas.
Sui-sui arek telu iki mangkel kate melok-melok.
“Wis ngene ae rek, mene lek boss mulih awan, kene yo melok mulih awan pisan” jare Munawar.

Menene temenan, jam loro awan bosse wis mulih. Langsung ae arek telu iku
melok amblas.

Munawar gak mulih tapi langsung nang bengkel mbenakno sekok sepeda montore.

Lek Sapari mek salin thok terus budhal mancing.

Kelik thok sing mulih omah, langsung njujug kamar.
Lawang kamare dibukak alon-alon, karepe kate ngageti bojone.
Dhadhak malah Kelik dhewe sing kaget.
Masalae pas lawange dibukak Kelik ndhelok bojone lagek turu ambek bosse.
Mari ndhelok ngono, Kelik nutup lawange maneh alon-alon terus minggat.

Menene Sapari ngejak mulih gasik maneh, “Lumayan rek aku wingi oleh tombro gedhe-gedhe”.

“Ayok wis, aku tak melok kon mancing ae” jare Munawar.

Kelik thok sing gak gelem “Gak wis, gathik!!!. Kapok aku”.

“Lho opoko kon iku.?” takok konco-koncone.

“Soale wingi aku meh konangan bos…”

4 -Babaran

Bojone Turkan mbobhot gedhe, wis kari ngitung dino.
Jare konco-koncone, onok dukun sakti jenenge Wak So sing isok mindahno
lorone wong ngelairno seko ibuke ndhik bapake jabang bayi.
Mergo kepingin nyenengno bojo, Turkan manut opo jare konco-koncone.
Pas wis wayahe, Turkan ngeterno bojone ndhik nggone Wak So.

Karo Wak So, Turkan ditakoni kiro-kiro sak piro kuate nanggung lorone wong
babaran.
Gawe permulaan Turkan njaluk seprapat dhisik.
Ambek Wak So, Turkan sikile dicancang tali rafia terus dikongkon cekelan
amben sing kuat, soale masio mek seprapat, lorone wis gak ketulungan.

Mari moco aji-aji, Wak So mulai mindahno lorone bojone Turkan sing wis
tambah mules.
Tibake Turkan menter gak bengok-bengok blas. Wak So bingung, cik kuate arek iki.
Malah Turkan njaluk ditambah maneh lorone.
Ambek Wak So dipindahno maneh lorone sampek separo.
Tibake Turkan tetep menter gak keroso loro blas.
Mergo sik keroso kuat, Turkan njaluk ditambah maneh lorone sampek telung
prapat.

Masio bingung Wak So tetep nuruti panjaluke Turkan iku.
Tibake Turkan sik pancet menter, cumak rodhok pucet sitik.
Jarene Turkan, “Wis Wak So, lorone kekno aku kabeh ae, cik bojoku gak usah ngerasakno loro blas”.

Mari ambekan dhowo, Wak So ngepolno tenogone gawe mindahno lorone ndhik Turkan kabeh.
Gak sui ngono bayeke langsung lahir.
Bojone Turkan ketok seger mergo gak loro blas, bayeke yo seger, Turkan yo
sik isok mesam-mesem.
Ambek Wak So, Turkan disalami, “Hebat awakmu nak”.
Gak sui Turkan sak keluarga pamitan mulih.

Bareng katene mlebu montor, supire Turkan digugah mueneng ae, tibake wis
mati …..

5 -Bakul Bakwan

Enak-enak turu tengah wengi, anak’e Cak Srondhol nuangis koyok wong kewedhen.
“Aku ngimpi mbah Kakung mati …” jare anake.
“Wis gathik mewek, turuo maneh, iku ngono mek ngimpi” jare cak Srondhol.

Isuke onok interlokal ngabari lek Bapak’e Cak Srondhol kenek serangan jantung, mati.

Minggu ngarepe, anak’e nangis maneh tengah wengi.
“Aku ngimpi mbah Putri mati….” jare anake.
“Wis ta percoyo aku, iku ngono mek ngimpi, age ndhang turuo maneh” jare Cak Srondhol.

Menene onok interlokal maneh lek ibuk’e Cak Srondhol tibo kepleset ndhik jedhing, mati pisan.

Mari pitung dhinone ibuk’e, anak’e nangis maneh tengah wengi.
“Aku mimpi bapakku mati… ” jare anak’e.
“Koen ojok percoyo ambek ngimpi, wis kono turuo maneh” jare Cak Srondhol.

Mari anak’e turu maneh, genti Cak Srondhol sing gak isok turu.
Ketap-ketip, pucet kewedhen dhewe, pas temenan aku kate mati pikire.

Isuk’e bojone Cak Srondhol genti sing nangis berok-berok.
“Opoko koen iku isuk-isuk wis mbrebes mili ?” jare Cak Srondhol.

“Iku lho Cak…. bakul bakwan langgananku mati….”

6 -Purik

Sumar pas enak-enak nontok bal-balan ndhik tv, moro-moro bojone ngeriwuki
“Cak, lampu terase pedhot, tulung pasangno sing anyar po’o”.

“Masang lampu ?!!!. Koen kiro aku iki PLN ta…!!! ” jare Sumar
muring-muring.

“Yo wis lek gak gelem, ngene ae cak, tulung benakno kran banyu ndhik jeding
po’o cak, eman banyune amber-amber” takok bojone maneh.

“Mbenakno kran ?!!!. Koen kiro aku iki PDAM ta …!!! ” jare Sumar ambek
menteleng.

“Lengo gase yo entek pisan Cak, lek sampeyan tuku rokok aku tulung tukokno
pisan po’o cak..”

“Dikandani jek nambeng ae arek iki, koen kiro aku iki PERTAMINA ta..!!! “
Sumar tambah mangkel.

Mergo mangkel diriwuki terus, Sumar minggat nontok bal-balan ndhik omahe
koncone.

Mulih jam loro isuk, Sumar kaget terase wis padhang. Pas wisuh ndhik jeding
banyune yo wis gak amber maneh.
Sumar yo ndhelok lek jerigen lengo gase wis diisi full.

Isuk’e Sumar takok ambek bojone sopo sing nulungi.
“Ngene lo Cak, mari sampeyan minggat mau, aku nuangis ndhik ngarep omah. Mari ngono onok arek lanang ngguanteng teko. De’e takok opoko kok nangis. Aku yo cerito lek lampuku pedhot, kranku bocor, lengo gasku entek, bojoku purik. Lha de’e nawakno kate nulungi cumak onok sarate…. ” bojone cerito.

“Opo sarate ?” Sumar mulai curiga.

“Sarate iku aku isok milih, nggawekno roti utowo nglencer karo de’e ” jare
bojone.

“Lha terus kon gawekno roti opo..? ” Sumar takok maneh.

“Nggawekno roti ?!!!. Sampeyan kiro aku iki Pabrik Roti ta !!!…”

var ig_type = normal mode widget’; submit to infogue

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: